Місія Всеукраїнського
фонду "Крок за кроком"
сприяти втіленню освітніх реформ з реалізації особистісно-орієнтованої, інклюзивної освітньої моделі з активним залученням сімей і громад, шляхом проведення тренінгів для освітян, батьків, представників громадських організацій; ініціювання та реалізації проектів, спрямованих на забезпечення рівного доступу до якісної освіти для усіх дітей, у тому числі дітей з особливими потребами, дітей – представників етнічних та національних меншин, сімей, які опинились у кризових ситуаціях; залучення сімей і громади до освітнього та управлінського процесів.
Місія Фонду виконується шляхом реалізації програм:
Сайти проектів Фонду
Facebook
Тендерні оголошення

Школа Адвокації

06.07.2018

 

3 липня у м. Одеса в рамках реалізації проекту «Розширення та зміцнення національної мережі REYN-Україна», який реалізується ВФ «Крок за кроком» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Фонду відкритого суспільства та Міжнародної асоціації «Крок за кроком», відбулося тренінгове навчання «Школа адвокації».

Підвищити професіоналізм, підняти рівень обізнаності в адвокаційній тематиці, оволодіти практичними навичками зі створення плану власної адвокаційної кампанії – все це було запропоновано учасникам навчання, які виявили інтерес та бажання взяти участь у заході. Серед учасників – представники ромських та інших неурядових організацій, керівники та педагоги закладів освіти, де навчаються ромські діти, спеціалісти департаментів та управлінь освіти, правозахисники, фахівці юридичної галузі та інші зацікавлені особи, які опікуються питаннями ромської громади.

Тренер заходу, Руслан Краплич (Фундація імені князів-благодійників Острозьких, Академія Фандрейзингу Руслана Краплича), зосередив роботу на ідентифікації суспільних проблем, для вирішення яких потрібна адвокація. Учасники працювали над визначеннями мішеней, цілей, груп зацікавлених сторін як складових елементів будь-якої адвокаційної кампанії. Під час групової роботи були опрацьовані інструменти побудови ефективної адвокаційної кампанії.

Така тренінгова діяльність була направлена на отримання базових знань та навичок для розроблення планів адвокаційних кампаній, основаних на силовому полі громади, із залученням групи впливу для стимулювання ухвалення рішень визначених мішеней.

Хоча навчання завершилося, учасники мають підготувати власні плани адвокаційних кампаній, які будуть представлені під час проведення другого модулю тренінгу восени цього року. Ці плани кампаній будуть переглянуті експертами з адвокації, фахівцями з юридичного сектору та іншими активістами-правозахисниками для надання професійних коментарів та порад.

Ми ще раз дякуємо всім учасникам за активну роботу! Ми вдячні тренеру, експертам та організаторам заходу за їхні внески в успішну реалізацію такого навчання!

Ми чекаємо Вас у спільноті активістів, батьків, професіоналів, які опікуються питаннями рівного доступу ромських дітей до якісних послуг! Приєднуйтесь до мережі REYN-Україна!

Ім'я:
E-mail:
Ваше ім'я*:
Ваш E-mail*:
Організація:
Ваш телефон:
Тема листа*:
Зміст листа*: