Місія Всеукраїнського
фонду "Крок за кроком"
сприяти втіленню освітніх реформ з реалізації особистісно-орієнтованої, інклюзивної освітньої моделі з активним залученням сімей і громад, шляхом проведення тренінгів для освітян, батьків, представників громадських організацій; ініціювання та реалізації проектів, спрямованих на забезпечення рівного доступу до якісної освіти для усіх дітей, у тому числі дітей з особливими потребами, дітей – представників етнічних та національних меншин, сімей, які опинились у кризових ситуаціях; залучення сімей і громади до освітнього та управлінського процесів.
Місія Фонду виконується шляхом реалізації програм:
Сайти проектів Фонду
Facebook
Тендерні оголошення

План інклюзивного розвитку закладу: робимо його наочним і переконливим!

10.12.2014

 

Як зробити так, щоб план розвитку закладу став планом не лише окремої групи людей, а й зацікавив всіх учасників освітнього процесу – це питання цікавило лідерську групу з самого початку роботи в проекті. Перші кроки показали, що більшість педагогів та батьків зацікавилися новою ідеєю, проте були й такі, які з сумнівом поставилися до ідеї розбудови закладу на основі інклюзивних цінностей. Опитування, зустрічі лідерської групи, обговорення в фокус-групах значно згуртували всіх учасників і виникла ідея зробити спільно розроблений план доступнішим для всіх та зацікавити ним всіх членів колективу та батьків. Хотілося, щоб він мав не просто гарний вигляд, а й був доступним і зрозумілим всім учасникам навчально-виховного процесу. 

Зразу ж замислилися над тим, яку ж основу для представлення плану варто взяти. Як не дивно, але суперечок в цьому питанню не виникло. Вирішено було в основу образного представлення плану покласти зображення берізки – символ нашого закладу.  Видалося, що саме ці дерева, що густо ростуть у закладі і які є рідними для всіх нас, уособлюють  в собі характерні ознаки інклюзивних цінностей – стійкість, сміливість, життєздатність, різноманітність, радість тощо.

Завдання виявилося дуже цікавим та творчим. Керівник гуртка образотворчого мистецтва Пєтухова Н.М. виготовила з ватманів гарний стовбур та крону дерева, які розмалювала фарбами. На стовбурі ми розмістили цінності нашого закладу, гілки відображали проблемні питання на напрямки їх вирішення. Над цим працювали соціальний педагог Грей Н.В. та практичний психолог  Пугач О.О. На гілочках ми розмістили аплікацію з листочків, на яких були заплановані заходи.  Образ дерева ми доповнили сонечком та хмарками, які символізують  партнерів, засоби  та ресурси у реалізації проекту. Над цим працювала вчитель початкових класів Дунець М.М.

Всі разом ми знайшли найбільш вигідне місце розташування і встановили там нашу «БЕРІЗКУ». Всі учасники дуже задоволені виконанням цієї роботи.

Ім'я:
E-mail:
Ваше ім'я*:
Ваш E-mail*:
Організація:
Ваш телефон:
Тема листа*:
Зміст листа*: